duminică, 17 iunie 2012

Ecler cu crema de vanilie

Ingrediente:

Pentru compozitie:

  • 600 g lapte
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 6 oua
  • 1 1/2 pachet zahar vanilat
Pentru aluatul de ecler:

  • 150 g faina 
  • 250 g apa
  • 75 g ulei
  • 50 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 1 g sare

Pentru compozitie: Se freaca bine patru galbenusuri si doua oua intregi cu 200 g zahar si se adauga in laptele clocotind si se fierbe, amestecandu-se bine pana se formeaza o crema groasa. Se ia de pe foc si in crema fierbinte se pun cele patru albusuri batute spuma cu 100 g zahar si zaharul vanilat, se amesteca usor si se pune la rece.

Pentru aluatul de ecler: Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste, se toarna faina cernuta, amestecand-o ca pe, mamaliga, pana se desface de cratita. In compozitia fierbinte se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Nu se pune oul urmator pana ce primul nu a fost complet incorporat in compozite. Din aceasta compozitie se toarna cu un cornet ( sau o punga taiata la un colt ) bastonase de 10 cm, pe o tava foarte uscata, fara faina sau ulei. Se coc 30-25 minute in cuptorul bine incins. Primele 20 minute nu se deschide cuptorul. Cand s-au copt, se scot cu grija ca sa nu se sfarame, cu un cutit lat. Se taie cate un capacel si se umple cu crema de vanilie. Se servesc presarate cu zahar pudra.

Pofta Buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu