duminică, 17 iunie 2012

Iofca cu sunca si ciuperci

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 3-4 galbenusuri
  • 50-70 ml apa
  • sare dupa gust
Pentru adaos:
  • 150 g ciuperci proaspete
  • 150 g sunca
  • 50 g cascaval
  • 250 g suc de rosii
  • sare si piper 
Faina se cerne pe o planseta. In mijlocul ei se face o gropita in care se pun galbenusurile si apa. Se amesteca incet, pana se incorporeaza. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se framanta cu mana pana se obtine un aluat compact din care se intinde o foaie subtire, se lasa sa se usuce putin si apoi se taie in forma de romburi sau patrate. Se fierb intr-o cratita cu apa clocotita si sare 10-12 minute, apoi se scurg prin strecuratoare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii subtiri si se pun la calit intr-o tigaie cu unt incins. Dupa ce le-am calit 5-6 minute se adauga si sunca taiata julien (fasiute). Dupa alte 5 minute se adauga si taiteii si sucul de rosii. Se mai tin pe foc 5-10 minute. Se scot pe farfurie si se presara deasupra cascaval ras.

Pofta Buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu