vineri, 15 iunie 2012

Oua prajite in aluat

Ingrediente:
  • 6 oua 
  • 1 albus
  • 100 g faina
  • 1 paharel apa calda
  • 1 lingura vin alb
  • 1 bob de drojdie de bere ( de marimea unei alune )
  • 200 g ulei
  • sare
Se pregateste aluatul in care vor fi prajite ouale : se cerne faina intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune o lingura de ulei, un varf de cutit de sare si un paharel de vin cu apa calduta in care s-a inmuiat drojdia. Se amesteca cu furculita pana se obtine un aluat fara cocoloase, subtire ca o smantana. Se acopera cu o farfurie si sa lasa sa creasca la loc cald 2-3 ore. Inainte de folosire, se adauga un albus de ou batut spuma. Se fierb oule tari ( 8 minute in apa care fierbe ), se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Jumatatile de oua se trec prin compozitie in asa fel incat sa fie total acoperite, se scot si se prajesc intr-o tigaie cu ulei, bine incins.

Pofta Buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu