- 2 dovlecei (circa 600 g )
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri de faina
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura marar tocat
- 2 oua
- ulei pt prajit
- sare
- piper
Se curata dovleceii de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se preasara o lingurita de sare si se lasa la scurs intr-o sita 10 minute. La fel se procedeaza si cu ceapa. Se storc dovleceii si se amesteca cu ceapa stoarsa si cu usturoiul pisat (sau tocat ).
Se cerne faina si se adauga piperul. Se bat ouale si se adauga verdeata tocata marunt. Se amesteca toate ingredientele.
Din compozitia obtinuta se fac cu mana chiftele cat podul palmei, groase de 1 cm si se prajesc in ulei incins cate 3-4 minute pe fiecare parte. Se scot, se pun pe o hartie absorbanta sau un servetel.
Pofta Buna! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu