Pentru aluat:
- 400 g faina
- 3 galbenusuri de ou
- 50 ml apa
- 150 g carne de vita fiarta
- 150 g ciuperci proaspete
- 2 oua
- 1 ceapa
- 50 g cascaval
- 100 g unt
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura marar tocat
- sare si piper
Pentru aluat: Faina se cerne pe o planseta. In mijocul ei se face o gropita in care se pun galbenusurile si apa. Se amesteca incet pana se incorporeaza. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se framanta cu mana pana ce se obtine un aluat compact.
Pentru umplutura: Ciupercile se curata, se spala, se taie foarte marunt si se storc de zeama. Ceapa se curata, se taie marunt si apoi se pune la prajit intr-o cratita. Cand se ingalbeneste, se adauga ciupercile, calindu-se impreuna 15-20 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se raceasca. Carnea de vita fiarta se taie foarte marunt si se pune peste ciuperci, impreuna cu un ou crud si verdeata tocata. Se amesteca bine.
Din aluat se intinde o foaie subtire, se unge cu ou batut, apoi se taie in romburi (cu latura de 6 cm ). Se pune o lingurita de umplutura pe fiecare romb, apoi se impaturesc pe diagonala, apasandu-se usor pe margini pentru a se lipi. Coltunasii se fierb in apa clocotita cu sare 10-15 minute. Se scurg, se pun intr-un vas cu unt topit si se presara cascaval ras. Astfel preparati, se tin la cuptor timp de 10 minute. Se consuma calzi. Se pot consuma cu sos de rosii.
Pofta Buna! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu