marți, 11 decembrie 2012

Sarmale de post

Ingrediente :
  • 1 varza mare
  • 2 cepe
  • 1 ceasca orez
  • 1 lingurita verdeata (tocata marunt)
  • 1 lingurita boia sau bulion
  • 3 linguriulei
  • sare
  • piper
Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce. Varza acra se spala cu apa rece, iar varza dulce se opareste cu bors. Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt, iar atunci cand a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat. Se stinge cu o ceasca de apa. Se pune sare, piper si verdeata tocata.  
Se pregateste varza : Se desfac foile si se taie cotorul de la fiecare foaie. Se taie foile in bucati potrivit de mari si in ele se inveleste orezul.
Se aseaza sarmalele una langa alta in cratita, dupa ce pe fundul acesteia s-a pus un rand de varza taiata marunt. Deasupra se mai pune un rand de varza tocata marunt. Se toarna apa la cele facute cu varza acra si bors la cele facute cu varza dulce. Se pune putin bulion sau boia si doua linguri de ulei. Se dau la cuptor sa fiarba innabusit o ora. Cand orezul este fiert, se dau la o parte; si se servesc reci.

Pofta Buna ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu